szerző:
MTI

Minél jobban szorong egy gyerek, annál inkább romolhat a teljesítménye - hangsúlyozta Orosz Katalin klinikai szakpszichológus, akit a gyerekek bizonyítványosztás miatti szorongásáról kérdeztek az M1 aktuális csatorna műsorában.

A szakértő megjegyezte azt is, sokszor a legnehezebb helyzetben azok a gyerekek vannak, akiknek nagyon jó a bizonyítványuk, többen ugyanis teljesítmény miatti szorongásukat még több tanulással kompenzálják.

Orosz Katalin hangsúlyozta azt is, a televízió és a számítógép "szétzilálja" a figyelmet. Az Amerikai Egyesült Államok "nagy központi" pszichológiai társasága és az orvosi szekció ajánlására azt javasolják: 6 éves korig egyáltalán ne nézzen TV-t, számítógépet a gyerek, mert az rombolja azokat a készségeket, amelyekkel később, felnőtt korában egészségesen tud eligazodni a világban.

Ez nem azonos a felelőtlenséggel - fontos dolgot üzent a szülők Vekerdy

Hányast kaptál? Mi a lecke? Feleltél ma az iskolában? Miért rontják ezek a mindennapi aggályoskodások a családi hangulatot? Vekerdy Tamás pszichológus érdekes tanácsot adott a szülőknek. A pszichológus a következőt idézi legújabb könyvéből Facebook-oldalán: Ha azt kérdik tőlem, mit tekintek ideális szülői magatartásnak, akkor az a válaszom, hogy a felelőtlen játékosságot.