szerző:
Eduline

A civilek jogaiért kiállókat, az oktatásért aggódó diákokat, szülőket és tanárokat szeretnék kimozdítani a tavaszias hétvégén.

Kihasználja a hétvégére halasztott tüntetésig hátralévő időt a Tanítanék Mozgalom, a kapcsolódó Facebook-eseményük oldalán tobborozzák a diákokat, szülőket, tanárokat és más civileket:

A Tanítanék, valamint a Civil Közoktatási Platform szervezetei a civil szervezetek mellett szeretnének kiállni, melyeket a kormány újabb kampánya fenyeget - gondoljunk Németh Szilárd kormánybiztos "kisöprős" nyilatkozatára, mely a CKP több szervezetét is név szerint érintette.

Abszurd humorba fojtotta felháborodását az oktatáskutató Németh Szilárd vádaskodására

Nahalka István megütközött a kormány tervein, hogy szigorúbban ellenőriznék a kritikus civil szervezeteket, így a Tanítanék Mozgalmat és a Történelemtanárok Egyletét is. Németh Szilárd jelentette be kedd, hogy a kormány szigorúbban kívánja ellenőrizni a civil szervezeteket, például vagyonnyilatkozatra köteleznék a vezető beosztású tagokat is, mert azt sejtik(!), hogy egy kormányellenes nemzetközi hálózat tartja fenn az "álcivileket", akiket "el kell innen takarítani" a politikus szerint.

A tüntetés emellett az oktatási követeléseikről is szól, ugyanis a kormány január 31-ig nem léptette le Balog Zoltán minisztert, nem kezdeményezte önálló oktatási minisztérium létrehozását, valamint továbbra is figyelemen kívül hagyja a CKP által megalkotott Kockás könyv javaslatait az új köznevelési törvény módosításában.

Nem foglalkozik a Kockás könyvvel a kormány, mert rossz helyen kérdez a CKP

Egyelőre hiába a tüntetések, az üzenetek és az ultimátum a kormány felé, szelektív a hallása a kormánynak a Civil Közoktatási Platform esetében. Egyeztet-e a kormány a Civil Közoktatási Platform által nyilvánosságra hozott „ Kockás könyvről"? tette fel írásban kérdését az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szabó Tímea ellenzéki országgyűlési képviselő.