szerző:
Eduline

Sokan félreértelmezik a 2018/2019-es tanévre szóló hivatalos tankönyvlistán szereplő jelzéseket - írja az iskoláknak küldött levelében a Tankönyvesek Országos Szakmai Egyesülete (TANOSZ).

©

„Több kolléga jelezte, hogy egyes tankerületekben (a jogszabályokat félreismerve) úgy értelmezik a 2018.08.31-ig szóló tankönyvi engedélyeket, hogy azok nem érvényesek a 2018/19-es tanévre. Erre hivatkozva egyes magánkiadós tankönyvek megrendelését nem akarják jóváhagyni” – írja a TANOSZ.

Kiemelik azonban, hogy az Oktatási Hivatal valamennyi tankönyv engedélyét egyesével ellenőrizte, és csak úgy kerülhetett fel a 2018/19-es hivatalos tankönyvjegyzékre.

„Állításunk: az Oktatási Hivatal 2018/19-es hivatalos tankönyvjegyzékéről valamennyi tankönyv (legyen az állami kiadású vagy magánkiadóé) szabályosan rendelhető, azok megrendelésének letiltása jogellenes! Azoké a tankönyveké is, amelyek engedélye 2018.08.31-ig szól” – írják.

Indul a tankönyvrendelés: az iskola dönt, nem a tankerületi központ

Elindult a 2018/2019-es tanévre szóló tankönyvrendelés, a Civil Közoktatási Platform szerint "a most leadott megrendelés lesz az utolsó, amikor még a hivatalos tankönyvjegyzékről is van lehetőség hozzájutni néhány közkedvelt, magánkiadók által készített tankönyvhöz". "Elindult a tankönyvrendelés.