szerző:
Eduline

„Ha a német szociáldemokraták ifjúsági szervezete támogat egy Magyarországon szervezett 1200 fős tüntetést, arra nehéz azt mondani, hogy nem pártrendezvény. Erről kár is vitát nyitni” - mondta Palkovics László oktatási államtitkár a két héttel ezelőtti diáktüntetésről.

©

Az oktatásért felelős államtitkár Heteknek adott interjújából az atv.hu idézett. Palkovics László a közelmúltban zajló tanár- és diáktüntetésekről azt mondta, a kormány nyitott a párbeszédre. A diáktüntetések az államtitkár szerint viszont nem tényleges szakmai kritikát fogalmaztak meg, inkább egy politikai megmozdulásról lehet beszélni, amit ráadásul a német SPD pártalapítványa pénzelt.

„Ha a német szociáldemokraták ifjúsági szervezete támogat egy Magyarországon szervezett 1200 fős tüntetést, arra nehéz azt mondani, hogy nem pártrendezvény. Erről kár is vitát nyitni”- mondta a politikus.

A Független Diákparlament kommunikációs koordinátora, Tarnay Kristóf szerdán azt sérelmezte az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, hogy Palkovics László arra sem méltatta őket, hogy egy emailben magyarázza el, miért tartják irreálisnak a diákok követeléseit. Szerinte a kormány egyre több diákot hagy figyelmen kívül, eljön az idő, amikor ezt nem lehet már megtenni.

Orbán Viktor nem fog tárgyalni a diákokkal: újabb tüntetés lesz Budapesten?

Orbán Viktor várhatóan nem áll ki nyilvános vitára a Független Diákparlamenttel, erről Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője beszélt szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján. A két héttel ezelőtti diáktüntetés szervezői azt közölték, ők személyesen a miniszterelnöktől várnak választ. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Független Diákparlament nyilvános vitára hívta Orbán Viktort, akinek február 7-ig kell választ adnia.