szerző:
Eduline

Egy budapesti nevelőotthonban kényszerítettek szexre 9-13 éves gyerekeket a nevelők. Az egyik nehéz sorsú lány interjút adott interjút az ATV-nek.

©

Eltorzított hanggal és arc nélkül, de beszélt a nyilvánosság előtt egy 16 éves lány, aki tanúsítani tudja, hogy milyen szexuális zaklatásnak és prostitúciónak voltak kitéve a botrányos befogadóotthon gyerekei egyes nevelők és tanárok részéről - hangzott el az ATV Egyenes Beszédben. Volt olyan eset, hogy az új lakót néhány nappal a beköltözése után megkeresték "jól fizető állással", lényegében prostitúcióval, valamint kimenőt és pénzt ajánlottak, ha lefekszik több akkor megnevezett nevelővel.

Az ereiket is felvágták a gyerekek, hogy elkerüljék a molesztálást egy gyermekotthonban

Jogvédők és hozzátartozók információi alapján derült fény arra, hogy szexuális molesztáláson estek át 9-10 és 13-15 éves gyerekek egy magyarországi nevelőotthonban. A nevelők sajátos módszert alakítottak ki, hogy rábírják a gyerekeket az orális szexre vagy szexuális játékokra: a kisebbeknek édességet és játékokat ígértek, a nagyobbaknak extra zsebpénzt vagy kimenőt adtak - írja a Eddig tizenöt fiatal tett vallomást a lap információi szerint a feljelentést követően.

A lány párszor tapasztalt közeledést egy 35 év körüli nevelőtől, aki félrehívta, a lány párkapcsolatáról beszélgetett vele, majd elmondta, hogy ha szakítanak, akkor majd ő "megvigasztalja".

Személyesen nem látott bűncselekményt, de az aktusra rávett lányoknál tapasztalta, hogy mindig megmaradt a kimenőjük egy-egy este után, amikor elhagyhatták az otthont. Ilyenkor a kimenőt megelőzően a nevelőkkel tűntek el a lányok.

A különböző történeteket az otthon korábbi lakói gyűjtötték össze egy Facebook-csoportban. A lány úgy nyilatkozott, hogy hitelt tud adni a történeteiknek, mert a megnevezett nevelők viselkedésével egybevághatnak az elmeséltek.

Az otthonban az elmondása szerint többször történt olyan, hogy begyógyszerezték magukat a gyerekek, mások az ereiket vágták fel:

Volt olyan, hogy nekem kellett feltakarítanom a vért, meg szólnom a nevelőnek, hogy tessék már ránk figyelni.

A lány leírása alapján - bár nem nevezte meg pontosan az intézményt - csak egyetlen befogadóotthon merülhet fel. A Magyar Nemzet pénteki lapszáma egy másik forrást megszólaltatva azt írta, hogy nem biztos, hogy az esetek valóban megtörténtek, bosszú is állhat a most kirobbantott ügy mögött.