szerző:
Eduline

Még meg sem szerezték a diplomát, máris bűnözőket megszégyenítő bűnlajtsrommal rendelkeznek - az elmúlt pár hónapban több gimnazista és egyetemista bukott le, miután több ezer embertől milliókat csaltak ki.

Befektetők tízezreit csapta be egy 16 éves brit diák: Alexander Hunter ki sem mozdult a lakásból, mégis több mint 500 millió forintnak megfelelő összeget szerzett. A középiskolás létrehozott egy honlapot, amelyen pénzügyi tanácsadást kínált ügyfeleinek – havonta 10 ezer forintnak megfelelő összegért. Azt ígérte, hogy segít megduplázni a vagyonukat; az ügyfelek azonban minden pénzüket elvesztették, mert részvényeik hasznát a diák fölözte le egy számítógépes program segítségével.

A Newcastle mellett élő Alexander szülei mit sem sejtettek arról, hogy a fiú több száz millió forintot csalt ki gyanútlan áldozataiból. A diák azonban lebukott, a bíróság döntése alapján az összes pénzt vissza kell fizetnie.

Van, aki a nagyszünetben is lopott bankkártyákkal bizniszel

Zachary Woodham még rajta is túltett. Tönkretett egy céget, több ezer lopott bankkártya adatait szerezte meg, és kínos tréfát űzött egy templomi gyülekezet tagjaival.

A diákot szülei házában tartóztatták le, több ezer bankkártya adatait találták meg a számítógépén. Korábban több iskolatársának dicsekedett azzal, milyen gyorsan fel tudta törni a nagy cégek és a bankok biztonsági rendszerét. Egyik legsikeresebb akciójának azt nevezte, amikor egy templomi gyülekezet honlapját “szabta át”, az oldal látogatóit egy pornósite-ra irányította át.

Woodhamet a bíróság tizenkét hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, emellett 240 óra közösségi munkát kell végeznie. Hackertársa, a 18 éves Charles Tobenhouse ennél kevesebbel megúszta, rá kétszáz óra közösségi munkát szabtak ki.