szerző:
Eduline

Ha összegyűjtenétek a kötelező olvasmányokat, adunk nektek néhány jó tippet. Ha nincs meg otthon, vagy nem akartok könyvtárba menni, könnyedén beszerezhetitek őket teljesen ingyen, akár otthonról is. Lássuk milyen lehetőségek közül válogathattok.

 

©

 Könyvek ingyen

Első körben azokat az oldalakat vagy appokat ajánljuk nektek, ahol ingyen be tudjátok szerezni a kötelező olvasmányokat, akár hangoskönyv formájában is.

MEK (Magyar Elektronikus Könyvtár) - A legegyszerűbb módja ennek a MEK oldalán való böngészés, de ha egyszerűen csak beírjátok a keresőbe az adott könyv címét, valószínűleg az első találatok között szerepel majd a MEK-es verzió. Itt rengeteg kötelező elérhető teljesen ingyen, és akár ebook olvasóra is le tudjátok tölteni, ha nem szerettek gépen olvasni, vagy éppen hangoskönyv formátumban.

Kötelező olvasmányok app - Ez az androidos applikáció a MEK által létrehozott alkalmazás. Ezen keresztül akár hangoskönyv formájában is feldolgozhatjátok a kötelező olvasmányaitokat. A Szigeti veszedelemtől Az ember tragédiáján át még az Egri csillagokat is megtaláljátok rajta, de világirodalmi művek közül is válogathattok. Ha tehát telefonról szeretnétek olvasni, vagy inkább hallgatni a kötelezőket, ez az app kiváló választás lehet számotokra.

Ingyen Könyv - Az Ingyen Könyv appjával is több mint 700 magyar nyelvű könyvet érhettek el, köztük termésetesen számtalan kötelező olvasmányt is.

Ezzel a remek kezdeményezéssel segíti diákjait a BGE egyik oktatója

Érdekes kezdeményezéssel állt elő a Budapesti Gazdasági Egyetem óraadó oktatója, Hamburger Béla, aki két tankönyvet is közzétett teljesen ingyen egy honlapján. Az oktató azt is leírta, miért tette ingyenesen elérhetővé a két tankönyvet: Egyszerű: a tanulók egyre kevésbé hajlandók megvenni a tankönyveket-jegyzeteket, ezek hiányában viszont kétes forrásokból szedegetnek össze sokszor teljesen torz, hamis, egymásnak is ellentmondó butaságokat.

Alternatív megoldások

Másodszor olyan helyeket mutatunk be, ahol könyvcserével szerezhetitek meg a kötelezőket vagy éppen azokat a könyvet, amiket éppen elolvasnátok:

Rukkola - Cserével is beszerezheted a kötelező olvasmányokat vagy bármilyen más könyvet, melyek elérhetőek a Rukkola oldalán. A felajánlott könyvekért pontokat kapsz, a pontokért pedig más könyvekhez juthatsz. A szabályokról és a regisztrációról bővebben itt olvashattok.

Nyitott könyvespolc - Különböző városokban fellelhető egy úgy nevezett nyitott könyvespolc, ahol szabadon levehettek róluk nektek tetsző könyvet, cserébe viszont a helyére kell raknotok egy sajátot, amire már nincs szükségetek.

Kétperces teszt: most kiderül, olvastátok-e a kötelező olvasmányokat

Egy jó kis irodalmi teszttel készültünk ma estére: hét kötelező olvasmányból választottunk ki három-három szereplőt. A feladat egyszerű: a három szereplő alapján meg kell mondanotok, melyik regényre gondoltunk. Persze nem a főszereplőket választottuk ki, hogy ne legyen olyan könnyű a dolgotok. A tesztet itt próbálhatjátok ki, kommentben várjuk az eredményeket: Még több tesztet szeretnétek megoldani?

Kötelezőket olcsóbban

Akik szeretnek antikváriumokban böngészni, jó választás lehet a kötelező olvasmányok keresésére is, ugyanis nagyon sok jó állapotú könyvet lehet beszerezni sokkal olcsóbban. Ha nem akartok kimozdulni, akkor antikvár vagy használt könyveket szerezhettek online is például:

A bookline oldalán - Itt számos kötelező olvasmányt találtok, melyet otthonról meg tudtok rendelni, és 2-5 napot belül kézbe is kapjátok a megrendelt könyvet.

Antikvárium online - Antikvár könyveket szerezhettek online a legnagyobb hazai antikváriumi könyvhálózat oldaláról is.

Képek: különleges buszból kölcsönözhetnek könyveket a kistelepülések lakói

A pécsi, megyei feladatokat is ellátó Csorba Győző Könyvtárnak 283 településen vannak olvasói. Ezek többségében könyvtár működik, a legkisebb, zömmel zsákfalvakban pedig a könyvtárbuszos szolgáltatás kínál jó alternatívát. A könyvtár két mozgó járműve több ezer dokumentummal, nyomtatási és internetezési lehetőséggel várja az olvasókat, akik emellett a pécsi Tudásközpont milliós állományából is kérhetnek könyveket - írja a hvg.hu.