szerző:
Eduline

Szolgáltatói szemlélettel kell tekinteni a fenntartói munkára - mondta a Magyar Hírlapnak adott, szerdán megjelent interjújában a Klebelsberg Központ elnöke.

©

Solti Péter szerint néhány tankerületi igazgatónak kissé bürokratikus szemlélete volt, amin azonban könnyű változtatni. Úgy vélte, terjeszteni kell azt a felfogást, hogy megkönnyíti a munkájukat, ha nagyon gyorsan megoldást találnak a problémákra.

Az elnök arról is beszélt, hogy az a hatszázmilliárd forint, ami a rendszer működtetésére ebben az évben rendelkezésre áll, kellően megalapozott, stabil keret ahhoz, hogy a felmerülő problémákat meg lehessen oldani.

A tankerületi központok számláin jelenleg közel ötvenhétmilliárd forint van, tehát nincs gond a fizetőképességgel sem - tette hozzá.

Nevetségessé tették az akadémikusok az Palkovics László államtitkárt és embereit

A közoktatásról szóló nyílt vitanapot tartottak a Magyar Tudományos Akadémián, ahol a szakma szélesebb része teljesen másképp gondolkodott az közoktatás jelenlegi állapotáról és a továbblépés irányáról, aminek hangot is adtak. A Stádium 28 kör által szervezett fórumot a közoktatás egyes problémáiról, az előadók sora mind a neveléstudomány és az oktatási rendszer magas szintű szakemberei voltak, köztük Dr. Varga Júlia, Dr. Kertesi Gábor és Dr. Csapó Benő.