szerző:
Eduline

Ötven év sötét titka borzolja a kedélyeket.

©

Egy átfogó jelentést készítettek az ausztrál katolikus egyházról és papjairól, amely szerint a papok 7 százalékát vádolták meg gyerekekkel szemben elkövetett szexuális bűncselekménnyel - írja a 444 a Guardian nyomán.

A vizsgálóbizottság négy éven át sorban hallgatta meg a papokat, egyházvezetőket, áldozatokat, rendőröket, ennek következtében már számos súlyos eset látott napvilágot, de az összegzés még lesújtóbb.

Van olyan egyházkerület, ahol a papok 15 százaléka követett el molesztálást vagy más típusú erőszakot, de ha a rendek alapján vizsgálódunk, a St. John of God tagjainak 40 százaléka molesztált gyerekeket, másik két rendnél 20 százalék fölötti az arány.

1980-tól 2015-ig, vagyis 35 év alatt 4444 molesztálás történt, ehhez adódnak hozzá a korábbi évek esetei.

Francis Sullivan, a katolikus egyház képviseletében elmondta, hogy minden egyes szám mögött egy gyermek van, ezek tragikus és védhetetlen számok.

A papok az elmúlt hetekben figyelmeztették a hívőket, hogy milyen statisztikákról hallhatnak majd, hozzátették a korábbi vezetők felelősségét, de elmondták azt is, hogy az egyház átalakította a működését, hogy ilyen esetek a legcsekélyebb mértékben se fordulhassanak elő többet.

Nagyon durva dolgok történtek az ír egyházi főiskolán, az érsek nem küld oda több diákot

Bár cölibátust kellene tartania a papképző főiskolára járóknak, ennek ellenére a meleg szexkultúra, egymás zaklatása jellemzi Írország legrégibb papképzőjét. Névtelen levelekből értesült először arról Dr. Diarmuid Martin érsek, hogy mi folyik a Dublin szomszédságában fekvő St. Patrick's College-ban - írja a .