szerző:
Eduline

Jogellenes adatkezelés miatt 300 ezer forintos bírságot szabott ki a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság...

Jogellenes adatkezelés miatt 300 ezer forintos bírságot szabott ki a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság a balatonalmádi kéttannyelvű gimnáziumra, a bírság kiszabásakor a hatóság figyelembe vette többek között az érintetteknek az iskola vezetésével szembeni kiszolgáltatott helyzetét - olvasható a hatóság közleményében.

A hvg.hu decemberben számolt be arról, hogy tájékozódnak a végzős középiskolások sztrájkkal és keretszámokkal kapcsolatos nézeteiről, és jegyzőkönyvezik az általuk elmondottakat a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnáziumban.

A hatóság decemberi közleményében már kifejtette: álláspontjuk szerint a fenntartó és az iskola együttműködésében kellett volna rögzíteni az eljárás és a jogszerű adatkezelés kereteit. "A diákok és tanárok a meghallgatás előtt nem kaptak tájékoztatást arról, hogy milyen szabályok szerint folytatott eljárás alanyai, annak milyen következményei lehetnek, a nyilatkozataikat tartalmazó jegyzőkönyvek kihez jutnak majd el" - olvasható a közleményben. A határozat elrendelte a diákok és tanárok meghallgatásaival összefüggő dokumentumok megsemmisítését is.