szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az amerikai gyógyszergyártó is kérni fogja az európai jóváhagyást a fiatalok oltóanyagához.

Az amerikai Moderna gyógyszergyártó hamarosan kérni fogja a 12-17 éves korosztálynak kifejlesztett, koronavírus elleni oltás jóváhagyását az Európai Gyógyszerügynökségtől (EMA) - idézte a Journal du dimanche francia vasárnapi lap a cég vezetőjét.

Stephane Bancel elmondta: a Moderna június elején nyújtja be kérelmét. Szavai szerint az lenne a legjobb, ha ezt a korosztályt sikerülne beoltani még az iskolaév kezdete előtt, augusztus végéig, hogy biztosan el lehessen kerülni a koronavírus negyedik hullámát Európában.

Az EMA-nál most zajlik a Pfizer/Biontech cég 12-15 évesek számára fejlesztett, koronavírus elleni oltóanyagának a vizsgálata. Az Egyesült Államokban ez a vakcina már megkapta a használatba vételi engedélyt.

A 16-18 éves korosztály tömeges oltására már május 13. és 18. között sor került. A diákokat kórházi oltópontokon, Pfizer-vakcinával oltották. Azok a 16-18 évesek, akik a megadott időpntig nem regisztráltak, de szeretnének, azok a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon továbbra is megtehetik. Az ő oltásukra már a többi regisztrált között lesz lehetőség - írta korábban a koronavírus.gov.hu.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!