szerző:
Tóth Alexandra
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az érintettek oltására május 13. és 18. között kerül sor a kórházi oltópontokon, Pfizer-vakcinával. Ha az oltás időpontja iskolaidőre esik, igazolt lesz a hiányzás.

Az érvényesen regisztrált és SMS-ben értesített 16-18 évesek szerdán még tudnak időpontot foglalni az oltásra - közölte a koronavirus.gov.hu. Mint írták, eddig több mint 90 ezren regisztráltak oltásra, és a többségük már le is foglalta az időpontot. Kérik, hogy aki ezt eddig még nem tette meg, az szerdán pótolja a  www.eeszt.gov.hu honlapon.

Az időpontfoglalásra és az oltásra azok jogosultak, akik érvényesen regisztráltak és május 18-ig betöltik a 16. életévüket, illetve idén betöltik a 18. életévüket. Fontos, hogy a 18 év alattiaknak szülői hozzájáruló nyilatkozat nélkül nem adható be az oltás - erről a nyilatkozatról itt írtunk részletesebben. A kormányzati oldalon továbbá arra is felhívják a figyelmet, hogy ezen a nyilatkozaton kívül a TAJ-kártyát, a személyi igazolványt, valamint a fogalalás visszaigazolásának nyomtatott változatát is vinni kell az oltásra.

Az oltásra május 13. és 18. között kerül sor a kórházi oltópontokon, Pfizer-vakcinával. Ha az időpont tanítási időszakra esik, az oltás igazolt hiányzásnak számít, a hiányzást az oltási időpont visszaigazolásáról szóló dokumentum és az oltáskor kapott papír bemutatásával lehet igazolni.

Azok a 16-18 évesek, akik eddig nem regisztráltak, de szeretnének, azok a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon továbbra is megtehetik. Az ő oltásukra a későbbiekben, a többi regisztrált között lesz lehetőség - írták.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!