szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az idén 535 középiskola jelezte, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt központi írásbeli vizsgákon - közölte az Oktatási Hivatal.

Az Oktatási Hivatal nyilvánosságra hozta a központi írásbeli felvételi vizsgát hirdető középiskolák adatait, valamint azt az elektronikus keresőfelületet, ahol az iskolák felvételi tájékoztatói és a meghirdetett tanulmányi területek találhatók. A vizsgákat az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartásával rendezik meg január 23-án - írják.

A szakképzés is szóba jöhet? Az átalakuló képzési rendszerről mindent elolvashattok a Szakképzés 2021-es kiadványunkban, ahol a szabályok mellet a teljes szakmalistát is megtaláljátok. A megrendelésért kattintsatok ide.

Ahogy arról már írtunk, a középfokú iskolák az utóbbi hetekben közzétették felvételi tájékoztatójukat, amelyben meghatározták, milyen osztályokat indítanak majd a 2021/2022-es tanévben, és megjelölték azt is, hogy - az adott jogszabályi keretek között - milyen felvételi eljárással veszik majd fel a hozzájuk jelentkezőket.

Közülük 535 középiskola (48 százalék) jelezte, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt a központi írásbeliken. Az írásbeli vizsgát hirdető 535 iskolából 520 a kilencedik évfolyamra hirdetett felvételit, 92 a hat-, és 66 a nyolcévfolyamos gimnázium.

A kérelmet abban a központi írásbelit szervező középiskolában kell beadni, amelyben a jelentkező a vizsgáit meg kívánja írni - közölték.

Megvan, ki teszteli majd a tanárokat?

Az Index azt állítja, a náluk lévő levélből kiderül, kik fogják tesztelni az iskolai dolgozókat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!