szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete arra kéri a szülőket, hogy ne küldjék iskolába, óvodába a gyerekeiket.

A legfrissebb felhívásában a szülőkhöz fordul a PDSZ. Miután sok levelet kapnak a szülőktől, akik féltik a gyermekeiket, mert nem megfelelő a távolságtartás, illetve nem mindenhol biztosítható a tanulócsoportok elkülönítése, azt látják megoldásnak, ha nem engedik be a gyerekeiket az iskolába, óvodába.

A felhívásban azt írják, természetesen nem minden család tudja ezt megoldani, úgy vélik, most az a legjobb megoldás. Hozzáteszik, a házirendek és a helyi járványügyi protokollok alapján az óvodavezető és az igazgató rendelkezhet a gyermekek, tanulók mulasztásának igazolásáról, ezért a szülőknek azt javasolják, kérjék meg őket arra, hogy igazolják a hiányzást.

Múlt héten Orbán Viktor egy hete több járványügyi szigorítást is bejelentett, az iskolákról azonban nem esett szó, illetve pénteki interjújában azt mondta, a lehető legtovább megpróbálják nyitva tartani az iskolákat.

Orbán Viktor: "Mindenki azt szeretné, hogy ameddig lehet, tartsuk nyitva az iskolákat"

A miniszterelnök szerint végeztek felméréseket és az jött ki, hogy mindenki azt szeretné, hogy ameddig lehet, az ésszerűség határáig az iskolák maradjanak nyitva.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!