szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A miniszterelnök szerint végeztek felméréseket és az jött ki, hogy mindenki azt szeretné, hogy ameddig lehet, az ésszerűség határáig az iskolák maradjanak nyitva.

A vírus miatt bezártak 98 óvodát, 7 iskolában szünetet rendeltek el, ott távoktatás sincs, mert nem tudták megszervezni. 23 iskolában távoktatás zajlik, 78-ban pedig vegyes - írja a miniszterelnök mar reggeli interjújából idézve hvg.hu.

„Megpróbáljuk nem bezárni az iskolákat, ameddig csak lehet. Mindenki ezt javasolja, fölméréseket is végzünk, próbáljuk szondázni a vélemények alakulását, meg volt egy nemzeti konzultációnk is, tehát mindenki azt szeretné, hogy ameddig lehet, az ésszerűség határáig tartsuk nyitva az iskolákat ”.

A téli szünetig 7 hét van hátra, addig kellene kibírni, tette hozzá. Azt kell mérlegelniük, magyarázta, hogy az iskolában kontroll alatti tanulás jelent-e nagyobb járványügyi kockázatot, „vagy azt mondjuk, ne is jöjjenek be, de a biológia működik, és ebben az életkorban az ember megy. De folyamatosan értékelik a szakemberek ezt a kérdést" - idézi az oldal.

Közben külföldön sorra zárnak az iskolák. Románia és Szlovénia is szigorúbb szabályokat hozott, korábban a napi esetszámok növekedése miatt a montenegrói fővárosban, valamint a nagyobb városokban péntektől bezárják a vendéglátóhelyeket és az iskolákat - jelentette be a podgoricai kormány. Csehországban jelenleg november 20-ig szükségállapot van érvényben: az iskolák itt is távoktatásra tértek át.

Újabb országok döntöttek az iskolabezárások mellett

Nap mint nap érkeznek az újabb hírek, miszerint ismét döntés született külföldön arról, hogy digitális oktatásra térnek át az iskolák. Románia és Szlovénia is szigorúbb szabályokat hozott.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!