szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A III. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumba minden tizedik tanár koronavírusos, ezért az őszi szünetben mindenkit szeretnének letesztelni, mielőtt újra indulnának.

Bár vasárnap estig nem kapott hivatalosan engedélyt az igazgató arra, hogy hétfőtől az iskola átálljon digitális oktatásra. Ennek ellenére hétfőn nem térnek vissza sem a diákok, sem a tanárok a III. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumba – válaszolta a Telex megkeresésére Berczelédi Zsolt, az intézmény igazgatója.

A lap azt írja, a gimnáziumban minden tizedik tanár koronavírusos. Az igazgató az őszi szünetben már az első pozitív esetek után felvette a kapcsolatot az Emberi Erőforrások Minisztériumával (Emmi) és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal (NNK). Mindkét hivatalos szervnél javaslatot tett a digitális munkarendre történő átállásra. A hét további részében újabb esetekre derült fény, ezek után ismét felkereste az illetékes szerveket, de vasárnap estig sem kaptak engedélyt arra, hogy online folytassák a tanévet. A Telex szerint a minisztérium csak arra figyelmeztette az igazgatót, hogy saját hatáskörében nem dönthet az átállásról.

Azt kérték, hogy én egyeztessek a NNK-val, majd az egyeztetés eredményéről értesítsem őket. Ilyen eljárásrendről nem szól a miniszter által kiadott eljárásrend. A hatóságoknak egymás között kellene egyeztetniük - mondta a lapnak az iskola igazgatója.

Hétfőn még mindig várni kellett a hivatalos engedélyre, de az intézményben ennek ellenére átálltak digitális oktatásra. Berczelédi Zsolt azt mondta, az újraindítás előtt az összes diákot és dolgozót letesztelik. Ehhez a gimnázium saját költségén és szülői támogatásokkal rendelt 650 darab tesztet, amelyek elvégzésében orvosként dolgozó szülők fognak segíteni. 

Az EMMI hétfő kora délután a Telex kérdésére megerősítette, hogy az iskolában digitális tanrend van. Az, hogy erre a minisztérium mikor tett javaslatot az operatív törzsnek, illetve hogy kiadták-e már az erről szóló határozatot, nem derült ki az EMMI válaszaiból.

A hvg.hu egyébként épp a mai nap folyamán indított egy kérdőívet, amelyben a járványkezeléssel kapcsolatos véleményeket méri fel. A kérdőív első kérdése az iskolai fertőzésekről, illetve ezek kezeléséről szól. Ha szeretnétek megválaszolni a kérdéseket, vagy csak megnéznétek mások véleményeit, itt találjátok a cikket.

"Függesszék fel a személyes oktatást" - petíció indult az iskolák bezárásáért

A petíció aláírói az egyetemek, főiskolák, középiskolák és az általános iskolák felső tagozatainak ismételt bezárását követelik.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!