szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Összesen 3014 tanintézetben alkalmazzák a piros forgatókönyvet.

A megyei tanfelügyelőségek által hétfő délig közölt adatok szerint az ország 9748 tanintézményében a zöld forgatókönyv szerint, azaz személyes jelenléttel zajlik a tanítás, 4894-ben a sárga forgatókönyv szerinti, azaz hibrid oktatás zajlik, 3014 tanintézetben pedig a piros forgatókönyv alapján, kizárólag online folyik a tanítás - írta a Transindex az Agerpres hírügynökségre hivatkozva.

A lap beszámolt róla, hogy 382 romániai iskolában a tanulók és tanárok körében jegyzett koronavírusos megbetegedések indokolják a digitális tanrendet, 2632 tanintézetben pedig részben a településen regisztrált magas esetszám, részben pedig javítási munkálatok miatt tértek át az online oktatásra.

Az oktatási és az egészségügyi miniszter közös rendelete értelmében a forgatókönyv kiválasztásakor a fő járványügyi szempont az adott településen az előző 14 napban jegyzett új megbetegedések számának összege ezer lakosra vetítve.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Izraelben jövő vasárnaptól térhetnek vissza az iskolákba a diákok. Mindeközben Bulgáriában pedig épp azt engedélyezték az iskoláknak, hogy digitális oktatásra álljanak át a koronavírus-járvány gyors terjedése miatt.

A lengyelországi felsősők is áttérnek a vegyes vagy távoktatásra

Természetesen itt is az a cél, hogy lelassítsák a koronavírus-járvány terjedését.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!