szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Izraelben jövő vasárnaptól visszatérhetnek az iskolákba a kisiskolások. Mindeközben Bulgáriában pedig azt engedélyezték az iskoláknak, hogy digitális oktatásra álljanak át a koronavírus-járvány gyors terjedése miatt.

A késői órákba forduló vasárnapi vita során az egészségügyi minisztérium csakis kis csoportokban, és mindvégig egy pedagógus vezetésével, egy helyiségben engedélyezte az oktatás újraindítását Izraelben - jelentette hétfőn a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.

Az elsősökről és a másodikosokról korábban úgy gondolták, hogy ha el is kapják a vírust, csak enyhén betegednek meg, és kevéssé lesznek fertőzők, de a szakértők szerint éppen a gyerekek iskolába járása eredményezte a járvány robbanásszerű terjedését szeptemberben, és ez a korosztály is képes fertőzni. Költségvetési korlátok miatt a legkisebbek csak hetente három napon járnak majd iskolába a hatnapos tanítási héten - az osztály két fele váltva egymást. A harmadikosok és negyedikesek is csak kis csoportokban, állandó helyen és tanítóval tanulhatnak majd.

Mindeközben a bulgáriai oktatási minisztérium bejelentette: a legfertőzöttebb térségekben - például Szófiában - az iskolaigazgatók dönthetnek arról, hogy átállnak-e digitális tanrendre, ha a fertőzésszám vagy karanténkötelezettség miatt túl sok lesz a hiányzó. A minisztérium azt javasolta, hogy először a középiskolák álljanak át az online oktatásra, a szakértők pedig azt, hogy a kisiskolásoknál csak akkor vezessék be a digitális oktatást, ha nem maradt más választás.

A lengyelországi felsősők is áttérnek a vegyes vagy távoktatásra

Természetesen itt is az a cél, hogy lelassítsák a koronavírus-járvány terjedését.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!