szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A legfrissebb rangsorban a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium lett a legjobb, de egy kőszegi és egy balatonalmádi iskola is bekerült a legjobb háromba. Újságárusoknál a HVG kiadványa az ország száz legjobb gimnáziumáról.

 A két tannyelvű képzést (is) folyató iskolák rangorát a 2021-es listában Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium lett az első. A tavalyi első helyezett Gödöllői Török Ignác Gimnázium idén nem jutott a TOP 5-be.

Rang

Intézmény

1.

Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium

2.

Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium, (Kőszeg)

3.

Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium, (Balatonalmádi)

4.

Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium

4.

Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola

Milyen szempontok alapján áll össze a rangsor?

Ahogy az előző években, úgy az idén három fő szempont alapján áll össze a rangsor: figyelembe vették a nappali tagozatos tizedik évfolyamosok 2019-es kompetenciamérésének eredményeit matematikából és szövegértésből, a nappali tagozatosok érettségi eredményeit matematikából, magyar nyelvből és irodalomból, történelemből és idegen nyelvből, valamint a felsőoktatási felvételin egyetemre-főiskolára bejutott diákok átlagpontszámát.

"Fontosnak tartjuk hangsúlyozni egyfelől azt, hogy rangsorunk csupán egy eredményességi mutató a számos más releváns lehetőség közül, másfelől azt, hogy a rangsorban a kisebb elmozdulások nem jelentik az iskolák munkájának érdemi megváltozását, hiszen számtalan véletlen jelenség befolyásolhatja azokat. Több év adatai alapján és nagyobb egységeket tekintve érdemes csak használni az adatainkat, figyelemmel a kemény mutatók mellett a minőségi jellemzőkre, minderről A 100 legjobb gimnázium című kiadvány iskolaismertető írásaiból lehet képet kapni" – olvasható a kiadványban.

A HVG ismét elkészítette a legjobb 100 gimnázium listáját. A rangsorok mellett számos interjút, cikket találtok a középiskolai oktatásról, az iskolai nyelvoktatásról, beiskolázási költségekről, az iskolaválasztásról, szakgimnáziumokról. A HVG középiskolai rangsorát rendeljétek meg itt vagy keressétek az újságárusoknál.

Több diákhitelt szeretnétek? Eddig módosíthattok az összegen

Mindig megszorultok a hónap végére, ezért a következő hónaptól nagyobb összegű hitelt igényelnétek? A szabad felhasználású Diákhitel1 összegét év közben is megváltoztathatjátok. A mostani helyzetre való tekintettel pedig a módosítás dátumát meg is hosszabbították. Mutatjuk, hogy meddig.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Kiemelet képünk illusztráció