szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára úgy gondolja, a koronavírus-fertőzési láncok megszakítására is alkalmas lehet a pénteken kezdődő őszi szünet az iskolákban.

Maruzsa Zoltán azt is javasolta, hogy a gyerekek ne csoportos rendezvényeken, szabadidős programokon vegyenek részt a szünet alatt.

Az államtitkár kiemelete, hogy az őszi szünetben minden iskolában fertőtlenítő takarítást kell végezni. Ez ugyan már múlt héten kiderült, a tájékoztatásban nincs szó arról, hogy pontosan kik fogják a nagytakarítást elvégezni, kiknek a feladata - csak az tűnik biztosnak, hogy a takarítás az október 23-ától november 1-jéig tartó őszi szünetben lesz. 

Az államtitkár legfrissebb nyilatkozatából az is kiderült, hogy ötvenkilenc iskolában, ahol a fertőzés a rendkívüli szünet és a tantermen kívüli, digitális munkarend ellenére sem tűnt el, a honvédség segítségével aeroszolos fertőtlenítést is végeznek.

Az iskolai fertőtlenítésekhez mindnekinek volt hozzáfűznivalója, Kásler Miklós néhány jótanáccsal is ellátta az intézmények dolgozóit. Felhívja a figyelmet arra, hogy a fertőtlenítő takarítás hatását növeli, ha az épületek minél nagyobb részét vagy akár egészét lezárva tudják tartani. „Amennyiben az intézmény gyermekfelügyeletet biztosít, akkor is érdemes ezt az intézmény jól szeparálható részén biztosítani” – írta.

Maruzsa Zoltán azt mondta, a legfrissebb adatok szerint 3000 óvoda közül csak 64-ben van rendkívüli szünet, ez, illetve a tantermen kívüli digitális munkarend az iskolák mindössze hat százalékát érinti.

Nagytakarítás várható az iskolákban az őszi szünet alatt, a honvédség is segít

Az őszi szünet alatt az iskolákban ismét sor kerül a nagytakarításra, Kásler Miklós azt kéri az intézményektől, hogy tekintsenek úgy a szünetre, mintha rendkívüli szünet lenne.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!