szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

"Jó kis Google Classroom koppintás, de így integrálva a KRÉTA-val jól használhatónak tűnik."

Ahogy már mi is írtunk róla, készül a KRÉTA új modulja - amely október hatodikától minden iskolában elérhetővé vált, neve pedig Digitális Kollaborációs Tér (DKT). A fejlesztés célja, hogy segítse a tanárok és a diákok online együttműködését, kommunikációját, a feladatok kiadását - írja a Népszava.

Hajnal Gabriella, az állami iskolafenntartó Klebelsberg Központ elnöke a lap szerint a fejlesztéssel kapcsolatban azt mondta, az új modul „szükségtelenné teszi” egyéb oktatási szoftverek használatát az iskolákban.

Természetesen nem tilos más platformok használata sem – közölte a lappal az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Pozitívumként emelték ki a programot ismerők, hogy nincs szükség újabb adatfeltöltésekre, a tanulók, csoportok, osztályok, tantárgyak és tanórák adatai automatikusan átkerülnek a KRÉTA-ból. A használat során azonban előfordultak problémák: több pedagógus is jelezte, hogy a rendszer hirtelen leállt „váratlan hiba” miatt. A DKT mobiltelefonos alkalmazásával sincsenek többen megelégedve; volt, aki egy idő után be sem tudott lépni a felületre - idézi a lap. Hozzáteszik: sokan attól is tartanak, hogy az iskoláknak kötelezővé teszik majd a DKT használatát.

Pénteken indul az idei őszi érettségi szezon

Pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődik a 2020/2021-es tanév őszi érettségi időszaka.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!