szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A nagyobbaknak egész nap kötelező lesz a maszkviselet az iskolán belül is.

Tegnap már írtunk az olasz tanárok maszkjairól, azóta kiderült, hogy a diákoknak is kötelező lesz a maszkviselés az iskolákban, és nem is akármilyen.

Ugyanis egyszer használatos sebészmaszkot kell használniuk Roberto Speranza olasz egészségügyi miniszter bejelentése szerint. Az egészségügyi tárca vezetője bejelentette, hogy ezért a tanév első napján 11 millió sebészmaszkot osztanak szét az iskolákban ingyenesen 7,6 millió diáknak.

A hivatalosan szeptember 14-én kezdődő tanév járványügyi protokollját kedden hozták nyilvánosságra. Az útmutatás kötelezővé tette a szájmaszk használatát a 14 évnél idősebb tanulók számára az iskola egész területén, így a tanórákon is. A kisebb tanulóknak a padokban nem írják elő a szájmaszk viseletét, csak abban az esetben, ha a diákok között nem tudják betartani a legalább egyméteres távolságot.

Azoknak, akik nem szeretnek maszkban ülni ezentúl megváltás lesz a felelés, ugyanis a miniszter még azt is hozzátette, "a gimnazisták felelés közben vegyék le a maszkot".

Nem minden maszk unalmas - az olasz tanároké elég menő lesz

Az általános iskolákban nem teszik kötelezővé a szájmaszk viselését Olaszországban, azonban a felsőbb évfolyamokba járó diákoknak és a tanároknak azonban viselniük kell.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!