szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

200 kilométert, egészen Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár íróasztaláig futottak a mártélyiak, hogy megmentsék az iskolájukat a következő tanévre. A távot 17-en, váltva tették meg.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a mártélyi önkormányzat március végén kapott egy levelet Balázs Józseftől – a vasalódeszkás tesitanárt megalázó tankerületi vezetőtől – arról, hogy a Varga Tamás Általános Iskola Mártélyi Tagintézményének a megszüntetését tervezik, majd június 15-én az első írásos tájékoztatás is megérkezett. Az önkormányzatnak címzett levélben az intézkedést azzal indokolják, hogy az iskola kapacitása nincs kihasználva és az oktatás minősége sem megfelelő.

A döntés hatalmas felzúdulást keltett a szülők körében és aláírást is gyűjtöttek, a hétvégén pedig váltófutás indult a település Fő teréről, egészen Budapestig, Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárhoz, hogy választ kapjanak a kérdéseikre, illetve átadják a szülők és a település lakói által aláírt támogató-okiratokat. A mártélyiak szeretnék megmenteni az iskolát a következő tanévre, amíg a katolikus egyház át nem veszi azt – írja a delmagyar.hu.

A váltófutást 17-en tették meg, de az első kilométerekhez a falu lakói közül is többen csatlakoztak. A résztvevők a tervek szerint hétfőn 11 és 13 óra között érkeztek meg az államtitkárhoz.

null

null

null

null

Az alpolgármester azt is kihangsúlyozta, hogy nem értenek egyet a tankerület döntésével, az évfolyamonkénti gyermeklétszámot illetően, mivel a 8 főt a következő tanévekben is biztosítani tudnák. A faluban ugyanis összevont osztályt tanítanak, vagyis egy évfolyamuk van, több mint 20 tanulóval. Az óvodába pedig 41 óvodás jár.

Bezáratna egy iskolát a vasalódeszkás tesitanárt megalázó tankerületi vezető

Balázs József sem a szülőkkel, sem az intézmény pedagógusaival, sem a helyi önkormányzattal nem tárgyalt a mártélyi Varga Tamás Általános Iskola Mártélyi Tagintézmény bezárásáról.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!