szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szuper kezdeményezés segíti a rászoruló óvodákat, ezzel együtt az odajáró, halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek életét.

Az óvodák bár újranyithattak, közel sem mindenki tudott egyszerűen visszatérni. „Nem úgy megy, hogy kiírom a Facebookra, hogy mostantól lehet hozni a gyerekeket óvodába, hiszen sok helyen nemhogy internet, áram sincsen. Minden családhoz elmentünk, hogy felmérjük az igényeket” – mutatta be a 24.hu-nak Mátrahegyi-Máté Ibolya, a tiszavasvári óvoda vezetője.

182 gyermek jár a Magiszter Óvoda nyolc csoportjába, döntő többségük pedig halmozottan hátrányos helyzetű. Jó hír azonban, hogy az intézmény részese az Örökbe fogadok egy ovit! kezdeményezésnek.

Körülbelül tíz adományozójuk van, kaptak már számítógépet, routert, gyerekjátékokat, könyveket, kis kéztörlőket és müzliszeleteket is. Az örökbefogadók között pedig mint kiemelik, nem csak magánszemélyek vannak:

a nyírbátori óvodától és az Oktatási Hivataltól is kaptak már adományt.

- írták, hozzátéve: az óvoda pedig honorálja a felajánlásokat, köszönetképpen minden segítő kap egy „Manócska-díjat”.

Barát Hella, a kezdeményezés vezetője a lapnak elmesélte, az egész ott kezdődött, mikor az évek alatt összegyűlt, feleslegessé vált holmikból összeállított csomagot futárszolgálattal eljuttatta egy tiszabői óvodának. Később néhány ismerőse csatlakozott hozzá, ma pedig már 3300 örökbefogadónál tart a kezdeményezés, akik hatszáz intézménynek – óvodáknak, gyerekházaknak és tanodáknak, gyerekotthonoknak – juttatnak el adományokat.

Az összefogások egészen különleges formája is létrejöhet. Van olyan óvoda, amelyet egy középiskola fogadott örökbe, a gimnazisták pedig úgy szervezték az osztálykirándulásokat, hogy meg tudják látogatni az általuk „örökbefogadott” óvodásokat - teszik hozzá.

„Fogadj örökbe egy végzős diákot" - kedves kezdeményezés a végzős diákokért

Egy amerikai középiskolai tanár Facebook-csoportban keres támogatókat a végzős diákok számára, úgy tűnik, hogy az ötlet működik, hiszen számos diák kapott már segítséget.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!