szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A héten újraindult az oktatás Nagy-Britanniában is, egy iskolát máris bezártak. Egyelőre vegyes a diákok részvétele, idővel azonban egyre nagyobb számra számítanak.

Nagy-Britanniában 15 fős osztálylétszámokkal ezen a héten újraindult az oktatás. Egy általános iskolát már be is zártak, amiért hét tanárnál kimutatták a koronavírust - írta meg a Daily Star.

Miután az egyik iskolai alkalmazott jelezte a tüneteket, az iskola gyorsan cselekedett és kivizsgáltak minden lehetséges fertőzöttet, így derült ki, hogy hét tanár - egyébként enyhe tünetekkel - vírusos. Őket 14 napra elkülönítik ezek után, az iskola pedig a fertőtlenítést követően jövő héten újra megnyitna.

A BBC-nek nyilatkozó igazgatók, tanárok változó látogatottságról számoltak be, általánosságban 40 és 70 százalék közé teszik a diákok részvételét. De kiemelik, hogy eleve nem minden iskola nyitott még ki, és a megjelent diákok számáról sem adott még mindenki bővebb tájékoztatást.

A Nemzeti Oktatási Kutatási Alapítvány felmérése szerint a gyerekek csaknem 50 százalékát otthon tartják a szülők. Geoff Barton, az ASCL szakszervezetének vezetője azt mondta, ez a szám idővel növekedni fog, mivel egyre több szülő lesz magabiztosabb.

A Országos Oktatási Unió tanári szakszervezet szerint még nem volt biztonságos az iskolák megnyitása, Kevin Courtney - szakszervezeti társelnök - azt mondta, hogy a szélesebb körű megnyitások késleltetése jó megoldás.

Kevesebb diákkal, maszkokkal és figyelmeztető táblákkal indulnak az iskolák

Az óvodák a gyerekek háromnegyedére, az iskolák azonban jóval kevesebb diákra számítanak az újranyitások után.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!