szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Iskolaőrség fogja biztosítani a tanárok védelmét és az iskola rendjét országszerte.

Mintegy 500 intézményben - ebből 140-150 szakiskolában - fognak iskolaőröket alkalmazni - erről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter számolt be a mai Kormányinfón.

Az iskolaőrség korábbi rendőrökből álló testület lesz, amely a tantestület részeként fog működni, és folyamatosan jelen lesz a kinevezett iskolákban. Azokról az iskolákról van első sorban szó, ahol a felmérések alapján rendszeresen fegyelmi problémák vannak. A miniszter elmondta, az iskolaőrök feladata, hogy a rendet biztosítsa, a tanárokat megvédjék, ugyanis egyes iskolákban folyamatosan fennáll a tanárokkal szembeni verbális vagy fizikai veszély - ez pedig nem tűrhető, tette hozzá.

A sajtótájékoztatón elhangzott, fegyver nem lesz az iskolaőröknél, más kényszerítőeszköz azonban igen, az iskolaőrök pedig közbeléphetnek amikor szükséges. Az iskolák számáról elmondta, egyelőre úgy tűnik, jelenleg ennyiben szükséges iskolaőrök alkalmazása, de a későbbiekben, ha indokolt, hajlandóak további iskoalőrt alkalmazni.

Tegnap kiderült, az Emmi nyújtott be javaslatot a köznevelési törvény módosítására, amely szerint szükség esetén a rendőrség is bevonható lenne az iskolákban a tanárok védelme érdekében.

"Sokkal több gyógypedagógusra, iskolapszichológusra, pedagógiai asszisztensre lenne szükség"

Jó ötlet lenne a rendőrség bevonása az iskolákba a tanárok védelme miatt? A szakszervezetek több szempontból is problémásnak látják az ötletet.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!