szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mi történik, ha nem oda vettek fel, ahova szerettétek volna a középiskolai felvételin? Utánajártunk a fellebbezés lehetőségeinek.

Április 30-ig minden diák megtudta, melyik iskolába vették fel a középiskolai felvételin. Ha az eredmény nem úgy alakult, ahogy szerettétek volna, jó ha tudjátok, a középiskolai felvételin is van lehetőség fellebbezésre (a szabályzat szerint fogalmazva jogorvoslati eljárásra). Ezt a kérelmet annak az iskolának a fenntartójához kell benyújtani, amelyik döntésével nem értetek egyet.

A kérelmeket június 1-ig kell, hogy elbírálják. A felvételi tájékoztató szerint ha a jelentkező tanköteles, a döntésről értesíteni kell azt az iskolát, amivel a jelentkező tanulói jogviszonyban áll.

A 8 évfolyamos és a 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkezésnél ezt csak akkor kell megtenni, ha a jogorvoslatot követően a diákot az adott iskolába sikeresen felvették - fogalmaznak.

Több mint 97 ezer diákot vettek fel idén valamilyen középiskolába - itt vannak a friss adatok

A jelentkezők több mint 96 százalékát felvették valamely középfokú iskolába az idei általános felvételi eljárás során - közölte az Oktatási Hivatal (OH) csütörtökön az MTI-vel.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!