szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sokan érzik úgy, mintha egy végtelen szünet lenne most, végtelen mennyiségű házival. De mikor lesz végre normális szünet, feladatok, videós hívások nélkül?

Bár a koronavírus-járvány miatt rengeteg változással kell mostanában megbirkóznotok az iskolában (is), jó hír azonban, hogy a veszélyhelyzet nem befolyásolja a tavaszi szünet időpontját. Vagyis az új oktatási rendszerben ugyanúgy 2020. április 8. (szerda) lesz a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap, 2020. április 15. (szerda) pedig a szünet utáni első iskolai nap.

Fontos azonban, hogy ez a dátum az egyetemistákra nem vonatkozik, ugyanis nekik már megvolt az előrehozott tavaszi szünetük március 16. és 20. között, amíg a felsőoktatási intézmények felkészültek a távoktatásra. Egy hosszúhétvégével viszont ők is számolhatnak, ugyanis április 10. a nagypéntek miatt, április 13. (hétfő) és 14. (kedd) pedig húsvét miatt lesz munkaszüneti nap.

Az idén érettségizőknek ezt követően egy komoly időszak veszi majd kezdetét, hiszen hamarosan kezdődik az érettségi szezon előtti utolsó hajrá, majd az írásbelik. A kormány szerint nincs akadálya annak, hogy rendesen megtartsák az érettségiket, vagyis a jelenlegi állás szerint május 4-én – a magyar nyelv és irodalom írásbelivel – kezdődnek majd a 2020-as tavaszi érettségi vizsgák.

Mi lesz az érettségivel? Négy lehetőség áll a döntéshozók előtt

Maruzsa Zoltán nemrég azt mondta: ha a helyzet romlik, szóba jöhet mind az érettségi időbeni eltolása vagy egyéb megoldások keresése. De milyen megoldások? Összeszedtük a lehetséges alternatívákat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!