szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem egyedi eset, hogy a nagyobb iskolás testvér vagy a szülő tanul a gyerekkel. A távoktatásban azonban ennek megváltozott a szerepe. Újabb olvasónk osztotta meg véleményét az online tanulásról.

Hárman vagyunk testvérek: én, a 6. osztályos és az 5. osztályos tesóm - írta nekünk egy végzős gimnazista. A tanulást nagyon nehéz megoldani velük - mesélte-, mert nagyrészt nem akarnak tanulni és ha nem lenne elég - mivel ketten vannak-, sokszor azt sem tudja a család, hogy kinek melyik házit küldték.

"Sok tanár email-ben küldi, anyukámnak, aki dolgozik, de legutóbb például feltűnt, hogy van néhány tanár, aki Krétán küldi az anyagot. Olyan is van, aki Facebook csoportba tölti fel és követhetetlen az egész " - mondta.

Azt mesélte, náluk valamivel jobban van ez megoldva, mert a legtöbb tanár hozott létre Google Classroom-ot, ami jelentősen könnyíti a helyzetet. "Matekból a tesóim nagyon le vannak maradva és én, mint a matek faktos, végzős nővér tudok segíteni nekik." Na de itt a bibi - mondta.

"Végzős vagyok és matek faktos. Emelt érettségisorokat kapunk megoldandó házinak. Nincs időm, energiám rájuk, a szüleim viszont sokszor kérnek tőlem segítséget, mert vagy sose csináltak hasonló példát vagy még ők se értik mit kéne elmagyarázni."

"Az egész család kimerült, ráadásul ez még nehezebb lesz, amikor a szüleim egyszerre fognak menni dolgozni. Apukám négyműszakos, anyum kétműszakos. Nem ritka, hogy egybeesnek műszakok és olyankor hárman leszünk. Nem könnyű, mert nem várhatjuk el, hogy maguknak tanítsák meg, de nincs kapacitásom megtanulni a hatodikos, ötödikes anyagokat, a szüleim pedig nem maradhatnak mindig itthon" - összegezte a végzős diák a helyzetet.

Ha nektek is van hasonló vagy éppen ellenkező tapasztalatotok az új rendszerről, írjátok meg nekünk az [email protected] címre vagy Facebookon.

"Amióta életbe lépett a szünet az egész család tiszta ideg" - újabb diák véleménye

A digitális oktatásra történő átállás nem mindenhol megy egyszerűen. Pláne, ha elsős gyerek is van a családban, a szülőnek pedig dolgoznia kell. Újabb olvasónk fejtette ki véleményét a távoktatással kapcsolatban.

 
Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.