szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Várhatóan a héten jelenik meg a Magyar Közlönyben az új Nemzeti alaptanterv (NAT) helyett a régi javított kiadása – tudta meg a HVG.

Az átdolgozott alaptantervet és a rá épülő kerettanterveket ráadásul már szeptember elsejétől bevezetnék - írja az eheti HVG.

Az előző NAT-ot is fokozatosan léptették életbe, és szinte alig lehetett valamennyi évfolyamon végigvinni, máris itt az újabb. Ezt szintén lépcsőzetesen indítják el, azaz idén csak az első, az ötödik és a kilencedik évfolyamon. Vagyis nagyjából 2025-re állna át rá a teljes közoktatási rendszer - teszik hozzá.

Bár a hírek szerint a NAT-ra épülő kerettantervek hamarosan nyilvánosak lesznek, az ezeknek megfelelő tankönyvekről nem sokat hallani - írja a lap.

Az átdolgozott alaptantervről további részleteket az eheti HVG-ben olvashattok.

Mégis lesz új Nemzeti alaptanterv? Választható felkészítő évfolyamot vezetnének be

A Magyar Nemzet információi szerint napokon belül nyilvánosságra hozhatják az új Nemzeti alaptantervet. Szeptembertől az általános iskolát egy opcionális előkészítő szakasz előzné meg, a diákok óraszámai, illetve a tananyag pedig csökkennének.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.