szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint "az Emberi Erőforrások Minisztériuma teljesen elveszítette kapcsolatát a valósággal".

Ahogy mi is írtunk róla, a november 30-ra tervezett pedagógusdemonstráció kapcsán a következőt állapították meg közleményükben: "a pedagógus és más szakszervezetek által ma bejelentett tüntetés, ismét az ellenzék és a Soroshálózat politikai céljait, nem a pedagógusokat, pláne nem a gyermekeket szolgálja. Ugyanazok a szakszervezetek készülnek jövő héten tüntetésre, akik eddig is minden ellenzéki és Soroshálózat által szervezett akció mögé beálltak. Most is ezt teszik, a Soros-hálózat háromnapos tüntetéséhez csatlakoznak.”

A minisztériumok szerint a november végi pedagógustüntetés nem a tanárokat szolgálja

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerint a november végi pedagógustüntetés politikai célokat szolgál, nem a pedagógusokat szolgálja.

A PDSZ közleményében azt írja, megdöbbenéssel látják, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma teljesen elveszítette kapcsolatát a valósággal.

A szakszervezet felhívja a minisztérium figyelmét arra, hogy a pedagógusok nem íróasztal mellett fogalmazzák untig ismételt kommunikációs paneljeiket kiemelt fizetésért. Illetve nap mint nap az osztálytermekben állnak helyt egy olyan oktatási rendszerben, ahol folytonosan és átgondolatlanul változó jogszabályi és intézményi környezetben dolgoznak, rendszeresen jóval a törvényes munkaidő felett teljesítve, a hasonló végzettségűek jövedelmének nemzetgazdasági átlagától folyamatosan elmaradva - emelik ki közleményükben. Hozzáteszik: ezek a körülmények súlyos károkat okoznak a diákoknak is, akikért tanáraik jogos aggodalmat éreznek.

Ezért felszólítják a kormányt a pedagógusok követeléseinek mielőbbi teljesítésére.

Szabó Zsuzsanna, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke múlt pénteken jelentette be, hogy szervezetük több, az oktatás területén érdekképviseletet ellátó szervezet támogatásával "a gyermekek jövője érdekében" demonstrációt tart november 30-án Budapesten. Erről bővebben itt olvashattok.

November végén tüntetnek a tanárok: januárban jöhet az országos sztrájk?

Péntekig várja a kormány döntését a Pedagógusok Szakszervezete a béremelésre és óraszámcsökkentésre vonatkozó javaslatukról. Tüntetés már biztosan lesz november végén, amit - ha később sem változik semmi - januárban országos sztrájk követhet. A tanárok a szakoktatók közalkalmazotti státuszának megtartását és a hat évesen kötelező beiskolázás visszavonását is követelik.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.