szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Nemzeti alaptanterv megújításáért felelős miniszteri biztosnak nevezték ki Hajnal Gabriellát, az állami iskolafenntartó vezetőjét – írja a Népszava.

A Magyar Közlönyben megjelent kinevezés értelmében a Klebelsberg Központ vezetője a kerettantervek elkészítését irányítja, előkészíti 2019. szeptember elsejéig az új nemzeti alaptantervet, illetve felügyeli a NAT megvalósítását. Mindezért külön fizetést és titkárságot nem kap – írja a Népszava.

Hajnal Gabriella tavaly augusztusban lépett a Klebelsberg Központ élére, korábban több mint 30 éven át volt matematika-fizika szakos általános és középiskolai tanár, illetve 17 éven át középfokú intézmény vezetője. 2017-ről dolgozott a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyetteseként, előtte egy budapesti középiskola igazgatója, valamint az Oktatási Vezetők Szakszervezetének (OVSZ) elnöke volt.

"Nemzetibb" lett az átdolgozások után az új NAT, idén fogadhatják el

Idén elfogadhatják az új Nemzeti alaptantervet - erről beszélt egy interjúban Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár. Ez azt jelenti, hogy 2019 szeptemberében biztosan nem vezetik majd be az új tantervet.