szerző:
Eduline

Hétfőn az ország összes általános iskolájában és középiskolájában megkezdődik a tanév. Hogy el tudjátok tervezni a következő néhány hónapot, mutatjuk, mikor lesznek a tanítási szünetek, a szombati munkanapok és a hosszú hétvégék, az érettségi vizsgák.

Tanítási szünetek, hosszú hétvégék, szombati tanítási napok

Mikor kezdődik az őszi szünet, mikor lesznek hosszú hétvégék októberben és novemberben, és milyen szombati napokon kell majd iskolába menni? Itt megnézhetitek a dátumokat:

Mikor lesz a 2018-as őszi óraátállítás, az őszi szünet és az érettségi?

Mikor kezdődik az őszi szünet, mikor lesznek hosszú hétvégék októberben és novemberben, és milyen szombati napokon kell majd iskolába menni? Összegyűjtöttük a következő három hónap legfontosabb dátumait. Tanítási szünetek Valamivel több mint másfél hónapot kell várni az első tanítási szünetre. Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2018. október 26.

A középiskolai felvételi legfontosabb dátumai

Több tízezer diákra vár nagy feladat ebben a tanévben: el kell dönteniük, melyik középiskolában szeretnének továbbtanulni, és - ha a kiválasztott intézmény előírja - a felvételi vizsgákon is jól kell teljesíteniük. Mikor kell jelentkezni a középiskolákba? Mikor írják meg a hat-, nyolc-, négy- és ötosztályos középiskolákba jelentkezők a központi felvételi tesztet, és mikor kapják meg az eredményeket? Összegyűjtöttük a középiskolai felvételi legfontosabb dátumait, itt találjátok:

Ilyen lesz az idei középiskolai felvételi: a legfontosabb dátumok és határidők

Mikor kell jelentkezni a középiskolákba? Mikor írják meg a hat-, nyolc-, négy- és ötosztályos középiskolákba jelentkezők a központi felvételi tesztet, és mikor kapják meg az eredményeket? Összegyűjtöttük a középiskolai felvételi legfontosabb dátumait. 2018. október 20. A középfokú iskoláknak, kollégiumoknak eddig a napig nyilvánosságra kell hozniuk a honlapjukon felvételi tájékoztatójukat. 2018.

Érettségi vizsgák

Az őszi írásbeli érettségik 2018. október 12-én kezdődnek a nemzetiségi nyelvi és irodalmi vizsgával, és a fizikával zárulnak, 2018. október 29-én. A 2019-es május–júniusi írásbeli érettségi vizsgák 2019. május 3-án kezdődnek nemzetiségi nyelv és irodalommal, a magyar nyelv és irodalom érettségi 2019. május 6-án, reggel 8-kor kezdődik majd. A májusi érettségi írásbeli vizsgái 2019. május 24-én zárulnak.

Az összes fontos dátumot itt nézhetitek meg:

Ilyen lesz a 2018/2019-es tanév: itt van az összes fontos dátum

Mikor kezdődik a 2018/2019-es tanév? Mikor lesznek az iskolai szünetek, a fontos felmérések, az őszi és a tavaszi érettségi? Mutatjuk a legfontosabb dátumokat, ezek alapján lehet tervezni. A tanév 2018. szeptember 3-án, hétfőn kezdődik, az utolsó tanítási nap pedig 2019.