szerző:
Eduline

Folytatódik az Oracle Hungary sikeres Junior Képzés programja.

Az Oracle Hungary Kft., a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus Hallgatók Egyesülete, a Simonyi Károly Szakkollégium, valamint a BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszék közreműködésével ingyenes szemináriumsorozatot szervez informatika hallgatók számára. A képzés célja, hogy olyan ismereteket nyújtson a hallgatóknak, melyek megfelelnek a jelenlegi munkaerő-piaci igényeknek és így megkönnyítik elhelyezkedésüket.
 
A szemináriumokat az Oracle University és az Alerant Informatikai Zrt. elismert oktatói tartják a Budapesti Műszaki Egyetemen. A vidéki intézmények regisztrált hallgatói webszeminárium keretében követhetik az előadásokat.
 
A 2009-es tavaszi félév címe Fusion Middleware Development, az előadások lefedik a szolgáltatásorientált-architektúra (SOA), portálok, middleware biztonság, alkalmazás szerver architektúra és monitorozás, fejlesztőeszközök témákat.
 
A kurzust elvégző és sikeres vizsgát tevő hallgatók oklevelet kapnak. A legjobb eredményt elért diákok ezenkívül egy emelt szintű, intenzív szakmai tréningen vehetnek részt Oracle University oktatás keretében.
 
Az Oracle Junior Képzést 2007-ben indította a cég azzal a céllal, hogy az Oracle partnerek és felhasználók szakemberigényét kielégítse naprakész, piacképes tudással rendelkező, Oracle technológiákat ismerő fiatal szakemberek felkészítésével. Az előző szemeszterekben modern adatbázistechnológiákról, adattárház építésről és üzleti intelligencia technológiákról volt szó. A képzés nem titkolt célja, hogy az Oracle partnercégei a legjobb eredményt elért hallgatókat megismerhessék és álláslehetőséget kínáljanak nekik.
 
A tanfolyamon résztvevők száma 2007 óta folyamatosan növekszik, a jelenlegi kurzusra 550 diák jelentkezett, és a regisztráció még nem zárult le. A képzés weboldalán megtekinthetők a részletek.
 
„Az Oracle elkötelezett támogatója a szakmai oktatás fejlesztésének és a fiatal szakemberek felkészítésének az IT piacon való helytállásra” – mondta Reményi Csaba, az Oracle Hungary ügyvezető igazgatója. „Az Oracle Junior Képzés résztvevői olyan szaktudásra tesznek szert, melynek birtokában nagyobb eséllyel helyezkedhetnek el a munkaerőpiacon. A korábbi kurzusok résztvevői közül több fiatal szakember dolgozik már partnereinknél és az Oracle konzultációs részlegében.”