szerző:
Edupress

Öt nagy egyetem bölcsészettudományi kar dékánja írta alá az Educatio kiállításon, január 23-án azt a megállapodást, amely a mesterszakos felvételi rendszer karok közti átjárhatóságát segíti. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem dékánja, Dezső Tamás úgy fogalmazott: ennek az informális szerveződésnek az a célja, hogy megőrizzék a tudományegyetemeken szerezhető bölcsészettudományi mesterszakos diplomák értékét.

A szegedi, a pécsi, a debreceni, a Miskolci Egyetem, illetve az ELTE közti megállapodás szerint az aláíró intézményekben végzett BA szakos hallgatók oklevelét az intézmények kreditelismertetési eljárás nélkül elfogadják, kölcsönösen elismerik az egymás egyetemén alapszakon teljesített 50 kredites képzéseket. "Ez a megállapodás megkönnyíti a hallgatók számára az egyetemek közötti átjárhatóságot" - mondta Dezső, majd hozzátette: az egyetemek közti megállapodás kezdete a közös mesterfelvételi keretrendszer kialakítása volt, további terve az egyetemeknek, hogy közös írásbeli felvételit dolgoz ki a bölcsészettudományi mesterfelvételik tekintetében.

A megállapodást a Debreceni Egyetem részéről Maticsák Sándor dékánhelyettes, Szegedről Csernus Sándor, Pécsről Fischer Ferenc, Miskolcról Fazekas Csaba, az ELTE-ről pedig Dezső Tamás dékán írta alá.

(www.edupress.hu)