szerző:
Eduline

A hátrányos helyzetű, különös tekintettel a roma tanulók továbbtanulási esélyeinek növelése érdekében idén is ösztöndíj- és önköltség-támogatási program indult Út a felsőoktatásba néven.

©

Idén, vagyis a 2018/2019-es tanévre is lehet pályázni az Út a diplomához nevű ösztöndíjra, amire az önköltséges képzésben tanulók és a felsőoktatási szakképzésben részt vevő hallgatók is egyaránt támogatást nyerhetnek.

Az esélyteremtő ösztöndíj- és önköltség-támogatási program célja a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, ezen belül is kiemelten a roma/cigány hallgatók felsőoktatási esélyegyenlőségének javítása, felsőfokú végzettséghez jutásának támogatása.

Az ösztöndíj két típusát lehet elnyerni: egyik A típus, amellyel 135 000 Ft/félév, másik B típussal a hallgató önköltsége mértékének maximum 95 %-át lehet megkapni, ami viszont nem haladhatja meg a 400 000 Ft/félév összeget.

A pályázatok beadása folyamatos. Az első beadási határidő, 2018. augusztus 31, a végső beadási határidő 2018. október 31. További infókat itt találtok.

Elsőévesek, figyelem! Ezekre a szociális ösztöndíjakra pályázhattok szeptembertől

Szeptemberben kezditek az egyetemet? Fontos, hogy tudjátok: az elsőéves hallgatók még nem kaphatnak tanulmányi ösztöndíjat, de sok más ösztöndíjra, támogatásra pályázhattok. Mutatjuk. Az iskolakezdésnél jó, ha már tudjátok, hogy milyen ösztöndíjakra lehettek jogosultak, és hogy melyikre akartok pályázni. A következő szociális ösztöndíjakra érdemes pályáznotok.