szerző:
Eduline

Jól járnak a Budapestre ingázó nyíregyházi és debreceni diákok. Vasárnap esténként "televonattal" utazhatnak a fővárosba, erre a járatra olcsóbban válthatnak jegyet, mint ha valamelyik IC-járatot használnák.

©

Szeptember 30-ától vasárnap délutánonként mentesítő televonatot indítottak Nyíregyháza és Budapest-Nyugati pályaudvar között Debrecent is érintve - közölte korábban a MÁV-Start.

Mutatjuk, mennyit spórolhattok

A televonaton Nyíregyházától Budapestig az egyirányú jegy ára 2490 forint, Debrecentől Budapestig pedig 2210 forint. Ezen felül külön kedvezményt, például diákkedvezményt nem lehet kérni, viszont még így is olcsóbban vonatozhattok, mint ha például IC-vel utaznátok vasárnap esténként.

Nyíregyházáról Budapestre az IC-helyjeggyel együtt egy egyetemista például 2930 forintból utazhat - vagyis ha ehelyett a televonatot választjátok, több mint 400 forintot spórolhattok.

A Debrecenből utazók is jól járnak: szintén 400 forint körüli összeget spórolnak, ha az IC helyett a televonatot választják. A televonat 17:08-kor indul Nyíregyházáról, a debreceniek pedig 17:40-kor csatlakozhatnak a különjáratra.

Újra jelentkezhettek arra a pályázatra, amellyel körbeutazhatjátok Európát

Novemberben újra indul az ingyenes InterRail-program, tizenkétezer fiatal utazhatja körbe Európát.