szerző:
Eduline

Több mint háromszáz múzeum, galéria, egyetem és könyvtár programjaira mehettek el szombaton este 6 órától.

©

Június 20-án, szombaton rendezik az idei Múzeumok Éjszakáját, országszerte több mint háromszáz múzeum, egyetem, könyvtár, levéltár és sok más intézmény csatlakozott az este 6-kor kezdődő programhoz.

Budapesten a felnőtt karszalag 1500 forintba, 18 év alattiak karszalagja 600 forintba kerül. 6 éves kor alatt a belépés ingyenes. Karszalaggal megnézhetitek a programhoz csatlakozott intézmények programját, az állandó és időszaki kiállításokat is, illetve használhatjátok a múzeumi buszjáratokat. Vidéken a múzeumok döntenek az árakról, a MÁV pedig 50 százalékos kedvezményt biztosít, ha a Múzeumok éjszakájára utaztok.

A programok között van hivatalos IQ-méréstől, csillagászati és laboratoriumi bemutatóktól kezdve, a táncos, színházi és artista fellépésekig gyakorlatilag minden, érdemes átböngészni a felhozatalt. A legismertebb múzeumok és galériák mellett benézhettek többek közt a Műegyetem programjaira, az ELTE bölcsészkarára, a természettudományi karára és a könyvtárába, a Fővárosi Levéltárba, az Országos Széchenyi Könyvtárba, vidéken pedig például a Debreceni Református Kollégiumba, az egri Eszterházy Károly Főiskola könyvtárába és a természettudományi Varázstoronyba, vagy éppen a Pécsi Tudományegyetem könyvtárába.

Kezdődik a nyár!

Ezek a legolcsóbb és a legdrágább strandok Budapesten

Vízpartra vágytok? Mutatunk pár ingyenes strandot

Nyaraljatok olcsóbban: az úticél kiválasztásától a szállásig

Viszlát vizsgaidőszak, hello nyár: kihagyhatatlan júniusi fesztiválok

Tíz mobilapp, amit kötelező letölteni a nyári szünetre

Meglepő házifeladat-listát kaptak a nyárra a diákok

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!