szerző:
MTI

Szívesen megnéznétek egy jó filmet ezen a héten? Mutatjuk, milyen filmek taroltak az észak-amerikai mozikban.

©

Az észak-amerikai kasszasikerlista élén nyitott a Misson: Impossible sorozat legújabb része, Ethan Hunt ügynök szerepében immár hatodszor Tom Cruise-zal, az akció-thriller 61,5 millió dollár (17,1 milliárd forint) bevételt hozott a bemutatóhétvégén több mint 4300 észak-amerikai moziban iparági becslések szerint.

Ha az inflációt nem vesszük figyelembe, a Mission: Impossible - Utóhatás című film az eddigi legjobb nyitóhétvégét hozta az 1996-ban kezdődött sorozatnak, amely világszerte több mint 2,8 milliárd dollárt forgalmazott 22 év alatt.

Az eddig legtöbb jegybevétel, 57,8 millió dollárt a második részhez fűződik 2000-ben, a 2015-ben bemutatott Mission: Impossible - Titkos nemzet című film  nyitóhétvégéjén 56 milliárd dollárért váltottak jegyet a nézők. A széria hatodik részét is Christopher McQuarrie rendezte és a megszokott szereplőgárdához olyan új nevek csatlakoztak, mint Henry Cavill, Angela Bassett és Vanessa Kirby.

A Mamma Mia! Sose hagyjuk abba című film megőrizte második helyét a mozis toplistán, 15 millió dollárt forgalmazott a második hétvégéjén.

Denzel Washington új filmje, a toplistát eddig vezető A védelmező 2. a harmadik helyre csúszott vissza 14 millió dolláros jegybevétellel.

Öt ingyenes strand a Balaton körül - ha olcsón szeretnétek megúszni a nyaralást

Itt a nyár és jó időt mondanak a hétvégére, ha ti is szeretnétek olcsón megúszni a strandolásokat, akkor itt van pár ötlet a Balaton-parti szabadstrandokra. Balatonberény - Csicsergő sétányi szabadstrand A község szabadstrandja közvetlenül a fizetős községi strand mellett, annak keleti szélénél található.