szerző:
Eduline

Mesterképzésre jelentkeztek, de nem tudjátok, hogyan kaphattok pluszpontokat a felvételin? Minden szabályt az egyetemek határoznak meg? Itt a válasz.

©

A mesterképzésen maximálisan szerezhető 100 ponton belül az egyes többletpontok jogcímeit, mértékét, megállapításának rendjét a felsőoktatási intézmények határozzák meg, azzal a megkötéssel, hogy esélyegyenlőség jogcímen kötelesek többletpontot adni.

Hátrányos helyzet, fogyatékosság, valamint gyermekgondozás esetében jogcímenként, külön-külön kell meghatározni a kapható többletpontokat. Az esélyegyenlőség jogcímen a összesen minimum 1, maximum 10 többletpontot kaphattok.

A fentiek alapján felsőoktatási intézményenként és meghirdetett képzésenként külön-külön találhatók meg, hogy az adott felsőoktatási intézmény milyen esetekben számít többletpontot.

Hogyan számolják a pontokat a mesterszakos felvételin?

Mesterképzésre jelentkezés esetén a felvételi eljárásra, a jelentkezés benyújtására vonatkozó szabályok és határidők megegyeznek az alap- vagy osztatlan mesterképzésre való jelentkezéssel, a pontszámítás mégis teljesen eltérő. A jelentkező teljesítményét minden esetben 100 pontos rendszerben kell értékelni.