szerző:
Eduline

Szívesen tanulnátok külföldön egy félévig? A szakdolgozatotokon dolgoztok, és jól jönne egy külföldi kutatási lehetőség?

©

Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Montenegró, Szlovákia, Csehország és Szerbia (ezutóbbiak csak különösen indokolt esetben fogad Freemover pályázókat az őszi félévben) felsőoktatási intézményeiben is tanulhattok. Legyen ez tanulmányi vagy oktatási célú mobilitási ösztöndíj a 2018/2019-es tanév őszi félévére már pályázhattok.

A Freemover pályázatokat július 1-től kezdve lehet feltölteni a www.ceepus.info központi pályázati felületen. A jelentkezés kizárólag online zajlik. A pályázat beadása és a megpályázott időszak kezdete között legalább másfél hónapnak kell lennie. 

Ha a saját intézményedben nem találsz megfelelő CEEPUS hálózatot, akkor „freemoverként” tudsz bekapcsolódni a programba, amennyiben a fogadó országban van még szabad hónapkeret. Freemover pályázat a tavaszi félévre szólóan bármely CEEPUS országba benyújtható. Az őszi félévre szólóan azonban csak egyes országokba nyújtható be pályázat, erről bővebben itt olvashattok. Freemover beadási határidő: november 30. 

Melyik Magyarország legjobb egyetemi kollégiuma? Indul a szavazás!

Kollégistának lenni sajátos életforma - csak a kolisok tudják, miért hasonlít a Bermuda-háromszöghöz a közös konyha hűtője, miért nevel találékonyságra a kollégium, és miért jó, ha az ország legkedvesebb portás bácsiját/nénijét fogja ki az ember. Ma arra kérünk titeket, segítsetek megtalálni Magyarország legmenőbb - fogalmazhatnánk máshogy is: legjobb, legélhetőbb, legjobb közösséget magáénak tudó - kollégiumát.