szerző:
Eduline

Hol buliznak a három nagy vidéki tudományegyetem gólyái ezekben a napokban? Gólyatáborkörképünk második része.

©

A Szegedi Tudományegyetem összegyetemi gólyatáborát szeptember 7. és 9. között tartják, de az elmúlt hetekben kari gólyatáborokat is szerveztek. Egyedül a Mezőgazdasági Kar vár augusztus legvégéig: augusztus 31-től szeptember 2-ig tartják a gólyatábort, méghozzá helyben, Hódmezővásárhelyen.

Ahogy az előző években, úgy az idén is hatalmas, közös gólyatábort rendez a Debreceni Egyetem hallgatói önkormányzata. A bulik, a tájékoztató előadások és az egyéb programok az egyetem területén lesznek. Augusztus 28. és szeptember 1. között ismerkedhetnek meg az ÁJK, a GYGYMK, az MK, a TTK, a ZK, az ÁOK, az EK, a FOK, a GYTK és az NK elsőévesei, szeptember 4. és 8. között pedig a BTK-sok, az IK-sok, a GTK-sok és a MÉK-esek.

A Pécsi Tudományegyetem több karán is megtartották már a gólyatáborokat, néhány azonban még csak a következő napokban kezdődik. A Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar például Szekszárdon, augusztus 29. és szeptember 1. között, a Művészeti Kar Abaligeten, augusztus 31. és szeptember 3. között tartja a gólyatábort.

Hat dolog, ami szigorúan tilos a gólyatáborban

Elstartolt a gólyatáborszezon, több tízezren indultak el a napokban a Balatonhoz, a Tiszához vagy más városokba, hogy megismerkedjenek leendő évfolyamtársaikkal. Milyen szabályokat érdemes - a saját érdeketekben - betartani, és mit nem szabad kihagyni a gólyatáborban? Kihagyni a tájékoztató előadásokat Azt hiszitek, hogy minden fontos infót megtaláltok a Neptunon, az egyetemi oldalon és a hallgatói Facebook-csoportokban?