szerző:
Eduline

Az erősáramú villamosmérnökök az átlagnál hamarabb találnak munkát és a bérükre sem lehet panasz. A hiányszakmák száma az utóbbi években egyre csak nő és nő. A legnagyobb cégek már a felsőfokú tanulmányaik alatt ajánlatokkal bombázzák a tehetséges diákokat.

Jó hírünk van a villamosmérnök-hallgatók, pályakezdők számára! Frissdiplomásokról szóló felmérések tanúsítják, hogy a felsőfokú végzettséggel rendelkező szakemberek az átlagnál hamarabb állnak munkába, jobb bért kapnak, és a munkanélküliség is alacsonyabb körükben. Ráadásul még a minimális szakmai gyakorlattal rendelkezők is megkereshetik a bruttó 300-400 ezer forintot.

Feladataik közé tartozik a villamos berendezések tervezése, fejlesztése, valamint a villamosenergia fejlesztése és elosztása, az energiarendszerek irányításával és üzemeltetésével könnyítik meg a mindennapi életünket.

A Diplomás Pályakövetési Rendszer adatai szerint a népszerűségi rangsor második dobogóján villamosmérnöki alapszak áll.

Erősáramú villamosmérnöknek tanulsz?

 Pályakezdőként próbálsz érvényesülni a munkaerőpiacon? Most megtalálhatod álmaid munkahelyét. Kattints ide a friss álláshelyekért!

2017 szeptemberében képzést indító intézmények:

 • Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar

• Debreceni Egyetem Természettudományi és technológia Kar

• Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar

• Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar

• Pannon Egyetem Műszaki és Informatikai Kar

• Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai kar

• Széchenyi István Egyetem Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar

A munkáltatók már a felsőfokú tanulmányaik alatt rendkívül csábító gyakornoki vagy ösztöndíjprogramokkal csábítják magukhoz a tehetséges fiatalokat. Az utóbbi években rendkívül nagy az igény a nyelvismerettel, illetve némi gyakorlati tapasztalattal rendelkező erősáramú villamosmérnökökre. Tehát a műszaki szakra való jelentkezés egy gimnazista számára az egyik legjobb döntés, amit meghozhat, ha érdeklődést mutat az ágazat iránt. Ma már ráadásul nem számít alapkövetelménynek, hogy a BME-n szerezze meg műszaki végzettségét.