szerző:
MTI

Már csak öt napig, december 15-ig lehet diákhitelt igényelni az idén - közölte a Diákhitel Központ.

©

Aki december 15-ig eljuttatja kérelmét az MFB csoporthoz tartozó Diákhitel Központhoz, az január 15-én megkapja a kért összeget - tartalmazza a közlemény.

Emlékeztettek arra: immár rekord alacsony, 2,3 százalékos kamattal juthatnak hozzá a hallgatók a szabad felhasználású diákhitel1-hez. A diákhitel2-t pedig egyedülállóan kedvező feltételekkel, 2017 októbere óta 0 százalékos kamattal igényelhetik az önköltséges képzésben részt vevő hallgatók képzési díjuk kiegyenlítésére.

A 2,3 százalékos kamatú, szabad felhasználású diákhitel1 egész félévre visszamenőleg is igényelhető, így akár egy összegben 250 ezer forinthoz is hozzájuthat a hallgató. A 0 százalékos kamatú diákhitel2 kizárólag a képzési díj kiegyenlítésére fordítható. 

A diákhitel1 esetében havonta 15 ezer és 50 ezer forint közötti összeg vehető igénybe képzési formától függetlenül, a kötött felhasználású diákhitel2 maximuma az igénylő képzési költségével megegyező összeg - írták.

A határidőre annál is inkább érdemes figyelni, mert aki december 15-e után adja le igényét, az csupán március közepén juthat pénzhez - figyelmeztettek. A tájékoztatás szerint az igénylést nagyban megkönnyíti, hogy 2017 szeptembere óta lehetőség van elektronikus aláírással - személyes megjelenés, illetve papír alapú dokumentumok használata nélkül - szerződést kötni. 

Itt a lista: ezeknek a volt egyetemistáknak nem kell kifizetniük a diákhitelüket

Milyen diákhitel-kedvezményt kapnak azok a törlesztők, akik egy, két vagy három gyermeket vállalnak? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk. Néhány éve fejeztem be az egyetemet, diákhitelem van. Jövőre szeretnék gyermeket vállalni, automatikusan szüneteltetik majd a törleszést? 2018.