szerző:
Eduline

Egy hónap múlva ilyenkor már vészesen közel lesz a Bursa Hungarica ösztöndíj leadásának határideje. Hol lehet pályázni és kik pályázhatnak?

©

A Bursa Hungarica ösztöndíj szuper lehetőség egyemisták, de a végzős középiskolások számára is. Ugyanis azok, akik végzősök, és tudják, hogy jelentkezni fognak egyetemre, szintén pályázhatnak.

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. november 6. Mindezt az EPER-Bursa rendszerében kell megtennetek, ahol egy dokumentumokat kitöltve, kinyomtatva, végül az önkormányzathoz postázva pályázhattok.

Az A pályázati felhívás az egyetemistáknak, a B pedig a végzős középiskolásoknak szól. Ezeket itt éritek el.

Mivel a Bursa Hungarica egyrészről intézményi (iskolai), másrészől önkormányzati pályázat, az önkormányzatoknak minden évben külön kell csatlakozniuk. Ennek határideje a napokban volt, így hamarosan elérhető lesz, hogy mely önkormányzatoknál lehet jelentkezni.

Máshol tanultok szeptembertől? Ezt kell tennetek, hogy továbbra is kapjátok ezt a támogatást

Máshol tanultok szeptembertől, de korábban már jogosultak voltatok a Bursa Hungarica ösztöndíjra? Ezt kell tennetek, ha intézményt váltottatok. Ha egész évre jogosultak vagytok a Bursa Hungarica ösztöndíjra, de szeptembertől már máshol tanultok, a következőt kell tennetek. Az EPER-Bursa rendszer a Beadott pályázatok menüpontnál ki kell jelölni az aktuális pályázatot (az erre az évre vonatkozót), majd a kijelölés után az Intézményváltásra kell kattintani.