szerző:
Eduline

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem két kara vezeti a hallgatói kiválóság alapján összeállított listát a bölcsészképzés területén – derül ki a HVG Diploma 2016 rangsorából. Az oktatói kiválóság mérésénél a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkara végzett az élen.

 

Az ELTE pedagógiai és bölcsészeti kara az első és a második helyen végzett a bölcsészkarok versenyén, ami a hallgatók kiválóságát illeti. Az ELTE-BTK továbbra is a legnépszerűbb kar a képzési területen.

Hallgatók kiválósága - rang

Intézmény

1.

Eötvös Loránd Tudományegyetem - Pedagógiai és Pszichológiai Kar

2.

Eötvös Loránd Tudományegyetem - Bölcsészettudományi Kar

3.

Károli Gáspár Református Egyetem - Bölcsészettudományi Kar

4.

Pázmány Péter Katolikus Egyetem - Bölcsészet és Társadalomtudományi Kar

5.

Debreceni Egyetem - Bölcsészettudományi Kar

Az egyházi intézmények hagyományosan jól szerepelnek a listán, a Károli Gáspár Református Egyetem bölcsészkara a harmadik helyen végzett, de ez a kar vonzotta a legtöbb jelentkezőt.

A tudományos fokozattal bíró oktatók aránya az ELTE-BTK-n a legmagasabb, de mivel ide sok hallgató jár, ezért az oktatói kiválóság rangsorában csak a harmadik helyet szerezte meg – holtversenyben a Pécsi Tudományegyetem bölcsészkarával.

Oktatók kiválósága - rang

Intézmény

1.

Szegedi Tudományegyetem - Bölcsészettudományi Kar

2.

Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kar

3.

Eötvös Loránd Tudományegyetem - Bölcsészettudományi Kar

3.

Pécsi Tudományegyetem - Bölcsészettudományi Kar

5.

Debreceni Egyetem - Bölcsészettudományi Kar

Az oktatói kiválóság terén a szegedi BTK lett az első, a Miskolci Egyetem pedig a második helyen végzett. Utóbbi intézményben egy tudományos fokozattal rendelkező oktatóra 6 hallgató jut, és így ebben a kategóriában a borsodi intézmény lett az első.

HVG Diploma rangsor 2016

A legjobb egyetemek, főiskolák rangsora

A legjobb gazdasági karok

A HVG rangsor - Diploma 2016 kiadványban minden fontos információt megtaláltok az alap-, osztatlan és mesterszakokról, megismerhetitek a pályakövetési rendszer adatait, megtudhatjátok, milyen változások várhatóak a felsőoktatásban, milyen "extra" szolgáltatásokat kínálnak az intézmények, és milyen ösztöndíjakra pályázhattok. A HVG felsőoktatási rangsorát keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt, a kiadótól.