szerző:
MTI

Ismét bekapcsolódik az új felsőoktatási törvényről szóló egyeztetésekbe Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi...

Ismét bekapcsolódik az új felsőoktatási törvényről szóló egyeztetésekbe Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, miniszterelnök-helyettes, aki a jövő héten találkozik a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája vezetésével.

A közigazgatási és igazságügyi tárca vezetője korábban már részt vett a tárgyalásokon. Az első ilyen egyeztetést az ő kezdeményezésére, január 14-én tartották. Akkor a felek megállapodtak abban, hogy javaslatokat készítenek a felsőoktatásban érintettek az ágazat problémáiról, alapelveiről, és ezeket az új felsőoktatási törvény koncepciójával "összegyúrva" születik meg az a közös kiindulási alap, amellyel folytatható az egyeztetés. Ezt követően február 4-én volt egy újabb kör a szakminiszter részvételével.

Ahogy az eduline korábban beszámolt, pénteken Dux László felsőoktatási helyettes államtitkár tárgyal majd a hallgatókkal. A javaslat két legvitatottabb pontja a hallgatói szerződés és az önköltséges képzés. Ezen passzusok miatt a hallgatók október 27-re demonstrációt hirdettek az oktatási államtitkárság épülete elé.