szerző:
Eduline

40 oktató mondott fel a BME gazdasági karán.

©

Miután kiderült, hogy 40 oktató felmondott a BME gazdálkodástudományi karán, megkerestük az intézmény dékánját.

Koltai Tamás egy rektori-dékáni közös nyilatkozatot juttatott el az eduline-hoz, amiben arról írnak, hogy egy olyan megoldáson dolgoznak, amely lehetővé teszi a biztonságos tanévkezdést.

A BME GTK 217 fős oktatói létszámának csökkenése 40 fővel a kar eredményes működését nem veszélyezteti. A BME és az ELTE egy olyan együttműködési megállapodás előkészítésén dolgozik, amely lehetővé teszi a biztonságos tanévkezdést, valamint azt, hogy a hallgatók az eddig megszokott módon folytathassák tanulmányikat.

A fenti sorokból az is biztosan tudható, hogy az oktatók nagyobb része az ELTE frissen alakult gazdasági intézetéhez igazolt.

A nyilatkozatból az is kiderül, hogy az oktatók július 6-án adták be felmondásukat. A dékán és a rektor szerint ezek az oktatók korábban a GTK ELTE-hez csatolása mellett foglaltak állást.

Ez állhat a BME oktatóinak tömeges felmondása mögött

Év elején még úgy tűnt, biztosan az ELTE része lesz a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudomjányi Egyetem gazdasági kara, de hirtelen mégis megegyeztek a maradásban. Állítólag ennek ellenére nem javult az egyetem vezetése és a kar oktatói viszony, ezért mondhattak fel 40-en még júliusban. Közben az ELTE-n már gőzerővel dolgoznak egy gazdasági kar beindításán.