szerző:
Eduline

Két év alatt csaknem megnégyszereződött a külföldi hallgatók száma a győri Széchenyi István Egyetemen. Egy nemzetköziesítést támogató, négyéves projektet indítottak az egyetemen, amelynek részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be.

Dél-afrikai, kazahsztáni, azerbajdzsáni, orosz, fehérorosz, német, spanyol, török hallgatók ülnek bent magyar hallgatókkal együtt. Jó légkör alakul ki abból, amikor többféle kultúra találkozik, a világ más-más tájairól érkezők segítenek egymásnak, átadják tapasztalataikat, és közös élménnyé válik számukra, hogy együtt tanulhatnak – hangsúlyozta a tájékoztatón Komlósi László professzor.

Jelenleg 413 nemzetközi diákja van a Széchenyi István Egyetemnek a világ negyvenhárom országából - mondta Lukács Eszter oktatási rektorhelyettes, hozzátéve: kétszáz külföldi hallgatót vettünk fel erre a tanévre angol nyelvű képzésre, közülük 155-en teljes idős képzésen tanulnak, negyvenöten cserehallgatók, a többiek magyar nyelvű képzési programokat választottak.

Hivatalos: az innovációs minisztériumhoz kerül októbertől a Corvinus

Az innovációs és technológiai miniszter gyakorolja októbertől a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) fenntartói jogait, a felsőoktatási intézmény új működési modelljének előkészítése céljából - derült ki a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányhatározatból. A fenntartói jogok átruházást Palkovics Lászlónak, valamint Kásler Miklós emberierőforrás-miniszternek és Varga Mihály pénzügyminiszternek kell intéznie.