szerző:
Eduline

A diákok szerint már invázióról van szó, az ELTE szerint azonban nem ilyen súlyos a helyzet. Sőt, az is gond a kollégiumok vezetése szerint, hogy a diákok nem tanulják meg, hogyan kell védekezni az élősködők ellen.

Poloskák kínozzák az ELTE Ajtósi Dürer sori kollégiumának lakóit - írja az Index.

A diákok szerint a legnagyobb probléma, hogy az intézmény vezetése elég elutasítóan viselkedik az ügyben. Egy diákot idéz a portál, aki azt mondta,

Amikor jelezzük a problémát lekezelően és elutasítóan bánnak velünk és csak abban az esetben hívnak irtást, ha kifejlet példányt viszünk a gondnokságra. Na, már most köztudott, hogy az ágyi poloskákat nehéz észrevenni, mert nagyon kicsik és csak éjszaka jönnek elő, ezért a rengeteg csípésnek elég bizonyítéknak kellene lennie egy irtáshoz, de nem így történik.

A diák szerint a szobáknak már közel a felében van poloska-helyzet. Az intézmény szerint azonban nincs ekkora baj.

A poloska nem kizárólag kollégiumi probléma. Mintegy 10 éve kezdődött országosan is a poloskafertőzések emelkedése. 2016-ban pedig országosan kiemelkedően sok poloska volt.

- ezt már Babos János, a kollégiumi központ vezetője mondta. Szerinte akkor is elrendelik az irtást, ha nincs bizonyíték a csípésekre. A diákok viszont arra panaszkodnak, hogy az irtók nem mindig végzik el a munkát, amivel megbízták őket, sokszor ránézésre azt mondják, nincs poloska, és tovább állnak.

Az egyetem Babos szerint kurzust is szervezett a diákoknak, amiken a poloskák ellenoi védekezést oktatják, ám a vezető arra panaszkodott, hogy ezen kevesen vesznek részt.

Te is kollégiumban laksz, esetleg pont az érintett intézményben? Írd meg poloskákkal kapcsolatos tapasztalataidat az [email protected] címre!